ד״ר יעל דורון

תקשורת בין עובדים ומנהלים במאה ה-21

המונחים "רשת" ו"תקשורת" נולדו עשורים רבים לפני ימי המחשבים ועידן האנטרנט, ומשמשים כמושגים מרכזיים בהם הפסיכולוגיה מתארת את הקשר בין בני אדם בחברה ארגונית, ובין עובדים למנהלים בפרט. המאה ה-21 מזמינה אותנו (קרא עוד)
המונחים "רשת" ו"תקשורת" נולדו עשורים רבים לפני ימי המחשבים ועידן האנטרנט, ומשמשים כמושגים מרכזיים בהם הפסיכולוגיה מתארת את הקשר בין בני אדם בחברה ארגונית, ובין עובדים למנהלים בפרט.
המאה ה-21 מזמינה אותנו לחשיבה חדשה אודות הדרכים השונות בהם אנשים מחוברים, משפיעים ומקדמים אלה את אלה.
בהרצאה ד״ר יעל דורון תתאר איך בונים מערכת יחסים כמנהלים מול עובדים בארגון בעידן המודרני.
היא תדון בשאלה האם חוקי ההיררכיה המסורתית עדיין נשמרים במקומות עבודה? ואיך מנהלים משפיעים על העובדים בלי להפעיל סמכותנות?
ד״ר יעל דורון

יחסים בימי קורונה

תקופת הקורונה משפיעה בצורה עמוקה על הדרך בה אנו חווים ומתנהלים בתוך יחסים - בזוגיות, משפחה ובעולם העבודה. מה הקורונה עושה לנו? כיצד אנחנו מרגישים ופועלים על הספקטרום בין בדידות לחופש? בהרצאה (קרא עוד)

תקופת הקורונה משפיעה בצורה עמוקה על הדרך בה אנו חווים ומתנהלים בתוך יחסים – בזוגיות, משפחה ובעולם העבודה. מה הקורונה עושה לנו? כיצד אנחנו מרגישים ופועלים על הספקטרום בין בדידות לחופש?

בהרצאה ד״ר יעל דורון תספר מה הפסיכולוגיה מלמדת אותנו על התנהגות בתקופות משבר, וכיצד אנחנו עשויים להמציא את עצמנו מחדש ולהתפתח אפילו בתקופה מורכבת זו.

דני פרידלנדר

עולם העבודה החדש בצל שגרת החזרה לשגרה

בימים אלה, עם החזרה ההדרגתית לשגרה, רבים מאיתנו חווים מעין "הלם חזרה" -  קשיי הסתגלות למצב הקודם, הכוללים עבודה במשרה מלאה ויציאה יומיומית בבוקר למקום העבודה. ישנם דיווחים ותלונות על חוסר חשק (קרא עוד)

בימים אלה, עם החזרה ההדרגתית לשגרה, רבים מאיתנו חווים מעין "הלם חזרה" –  קשיי הסתגלות למצב הקודם, הכוללים עבודה במשרה מלאה ויציאה יומיומית בבוקר למקום העבודה.
ישנם דיווחים ותלונות על חוסר חשק לחזור לשגרה, על דכדוך, "הרהורי כפירה" על המשך תעסוקה ושאלות נוקבות בנוגע ל"מה הטעם״? ״בשביל מה"?
תופעת "בלוז יום ראשון בבוקר" מקבלת משנה תוקף, מביאה לקונפליקט פנימי וירידה בתפקוד. מנהלים רבים מוצאים עצמם לפתע חסרי אונים אל מול תחושות העובדים, שכן גם המנהלים עצמם חווים שאלות ותהיות דומות.

החזרה לתפקוד ולשגרה, מפגישה אותנו עם אתגר פסיכולוגי עמוק ומורכב.
הפסיכולוגיה מבינה כבר היום, שאנו מתפתחים בתנועה ספיראלית, תנועה של גדילה והתפתחות מצד אחד אל מול עצירה ונסיגה מהצד השני, בהתאם לנסיבות, לתנאים, ללחצים ולתנאים שמסביב.
הקורנה, היתה בדיוק אירוע שכזה, שהשפיע על התפקוד והתנועה של כולנו , לאו דווקא בכיוון הרגיל.

מטרת המפגש היא להבין, כעובדים ומנהלים, כיצד להתמודד בהצלחה עם המצב החדש והבלתי מוכר של החזרה לשיגרה, ולתנאים השונים, כל צד מהזווית הארגונית והאישית שלו.

בהרצאה דני יעלה שאלות סביב מה הרווחנו כל אחד מהקורונה, על מה כבר לא נצליח לוותר, ואיפה אנחנו נפגשים עם קשיי חזרה לשגרה שצריך לתת עליהם את הדעת.
כך בעצם נוכל להבין , אילו דברים כעובדים ומעסיקים ניתן לקחת לצמיחה וגדילה משנת הקורונה.

נדב איל

משבר האקלים ומשבר ההכחדה

המשבר הסביבתי המשולב - שינוי האקלים והיעלמות יוצאת דופן של בעלי חיים - משנים את הפוליטיקה הבינלאומית. הם משפיעים על תאגידים כעת בכל מקום, משנים תוכניות עסקיות ויוצרים סיכונים והזדמנויות. נדב איל (קרא עוד)

המשבר הסביבתי המשולב – שינוי האקלים והיעלמות יוצאת דופן של בעלי חיים – משנים את הפוליטיקה הבינלאומית. הם משפיעים על תאגידים כעת בכל מקום, משנים תוכניות עסקיות ויוצרים סיכונים והזדמנויות. נדב איל מביא תמונות וחוויות מנקודות בכדור הארץ שהושפעו עמוקות.

גלית בנגלס

דגת הזהב

להעז, לבקש, להאמין ולהגשים

כולנו חולמים על דג זהב שיגיע אלינו לפחות פעם אחת בחיים. רוצים לזמן לחייכם דגי זהב? "אין לי כסף לשלם לך, אני רוצה להגשים לך חלום" 90 בעלי חוב 2.2 מיליון ש"ח (קרא עוד)

כולנו חולמים על דג זהב שיגיע אלינו לפחות פעם אחת בחיים.
רוצים לזמן לחייכם דגי זהב?
"אין לי כסף לשלם לך,
אני רוצה להגשים לך חלום"

90 בעלי חוב
2.2 מיליון ש"ח חובות
רעיון יצירתי, אומץ, אמונה
90 חלומות
9 חודשים
חוב שנסגר

מסע יצירתי של אישה אמיצה
שהחליטהלפרוע את חובות
החברה שבבעלותה מתוך יושרה.
איך ביצירתיות, נחישות ואותנטיות
ניתן להמיר כסף בחלומות.
סיפור מעורר השראה על תעוזה,
יצירתיות,בקשה ונתינה, אמונה,
יושרה ופתיחת הלב,
הפיכת הבלתי אפשרי לאפשרי
ועל כך שניתן להגשים חלומות בכל גיל.

מוזמנים לצאת למסע אל
החיים שלכם. בזמן ההרצאה תגשים
דגת הזהב חלום למשתתפ/ת מהקהל.

הרצאה מסובסדת במאגד הספריות של פמי פרימיום

ד"ר גבי סיבוני

מרחב איומי הסייבר

בין האיומים שממתינים לנו בעולם הווירטואלי יש לא מעט דברים שיכולים לפגוע ולגרום לנזק גם לאנשים פרטיים. בעתיד יהיו יותר ויותר ניסיונות לפגוע ולבצע פשעים כגון גניבת זהות , גניבת כספים, חשיפת (קרא עוד)

בין האיומים שממתינים לנו בעולם הווירטואלי יש לא מעט דברים שיכולים לפגוע ולגרום לנזק גם לאנשים פרטיים. בעתיד יהיו יותר ויותר ניסיונות לפגוע ולבצע פשעים כגון גניבת זהות , גניבת כספים, חשיפת מידע, סחטנות וכופר, ריגול עסקי ועוד.

הרצאה זו תסקור את מרחב איומי הסייבר, השחקנים המובילים, הפשע המאורגן בזירה התוקפים הפועלים בחסות מדינות ועוד. נלמד על סוגי איומים המותאמים לאוכלוסיות שונות כגון האקטיביזם, כופרות, התקפות פדופילים, סחר בכרטיסי אשראי והשימוש באינטרנט לקידום פעילות טרור. לסיום יינתנו טיפים פשוטים ומעשיים להפחתת הסיכון למשתמשים ביתיים וכן לארגונים.

יאיר ניצני

הטאלנט ואני

בעולם הבידור מטפחים כבר שנים את המושג "טאלנט". מדוע מטפחים את אותם הטאלנטים? והאם זה נכון גם לעולמם של הארגונים והחברות המסחריות? בהרצאתו סוקר ניצני כיצד מזהים טאלנט, כיצד מנהלים ומטפחים אותו, (קרא עוד)

בעולם הבידור מטפחים כבר שנים את המושג "טאלנט". מדוע מטפחים את אותם הטאלנטים? והאם זה נכון גם לעולמם של הארגונים והחברות המסחריות?

בהרצאתו סוקר ניצני כיצד מזהים טאלנט, כיצד מנהלים ומטפחים אותו, ומה המשותף בין הטאלנטים בעולם הבידור המוכרים לנו מהרדיו והטלוויזיה, לטאלנטים בארגונים? מדוע חשוב לזהות את הטאלנט בארגון, ולאפשר לו להשמיע את קולו?