נברו – פרונטלי
בגובה העיניים
מפגש אינטימי עם המוסיקאי, היוצר, והפעיל החברתי שאנן סטריט, סולן הדג נחש.
שאנן משתף בחוויותיו, ניסיונו, ומחשבותיו על עולם המוזיקה ותהליכי היצירה והכתיבה שלו לצד אקטיביזם חברתי אותו משלב ביצירתו.
כמו כן ישוחח על הסיפורים שמאחורי השירים, על החיים והתחנות שבדרך, בין "הדג נחש" לקריירת הסולו, בין המוסיקה לטלוויזיה, מ"המכונה של הגרוב" ועד "הכל לטובה" מ"לא מוותר" דרך "החליפות" ו"תני לו ללכת" ועד "נפשי", מ"גבי ודבי" ועד "שיר נחמה".
המפגש שזור בשירים בליווי אלרן דקל ("פאנקנשטיין")
זוגיות בעידן המודרני
העולם המודרני פתח בפני האנושות גישה למגוון אפשרויות ובחירות בלתי נדלות בשלל תחומים; מצב זה הוביל לשינוי משמעותי באורח החיים, בדגש על ההתנהלות בעולם הזוגי.
העולם המודרני יצר מושג חדש, "עידן האינדיבידואל", אשר מתאפיין בחיפוש האושר האישי, ורדיפה אחר מודל האהבה הרומנטית, הטומן בחובו אתגרים בבניית זוגיות.
בהרצאה ד״ר יעל דורון תתאר כיצד אנחנו נכנסים לסחרור ה-Fear Of Better Options) FOBO) ביחסים, מדוע כל-כך קשה למצוא זוגיות בעידן המודרני, ומה יש לפסיכולוגיה להציע על מנת להתקדם בדרך ל"אהבה שפויה"?
תקשורת בין עובדים ומנהלים במאה ה-21
המאה ה-21 מזמינה אותנו לחשיבה חדשה אודות הדרכים השונות בהם אנשים מחוברים, משפיעים ומקדמים אלה את אלה.
יחסים בימי קורונה
תקופת הקורונה משפיעה בצורה עמוקה על הדרך בה אנו חווים ומתנהלים בתוך יחסים – בזוגיות, משפחה ובעולם העבודה. מה הקורונה עושה לנו? כיצד אנחנו מרגישים ופועלים על הספקטרום בין בדידות לחופש?
בהרצאה ד״ר יעל דורון תספר מה הפסיכולוגיה מלמדת אותנו על התנהגות בתקופות משבר, וכיצד אנחנו עשויים להמציא את עצמנו מחדש ולהתפתח אפילו בתקופה מורכבת זו.
עולם העבודה החדש בצל שגרת החזרה לשגרה
בימים אלה, עם החזרה ההדרגתית לשגרה, רבים מאיתנו חווים מעין "הלם חזרה" – קשיי הסתגלות למצב הקודם, הכוללים עבודה במשרה מלאה ויציאה יומיומית בבוקר למקום העבודה.
ישנם דיווחים ותלונות על חוסר חשק לחזור לשגרה, על דכדוך, "הרהורי כפירה" על המשך תעסוקה ושאלות נוקבות בנוגע ל"מה הטעם״? ״בשביל מה"?
תופעת "בלוז יום ראשון בבוקר" מקבלת משנה תוקף, מביאה לקונפליקט פנימי וירידה בתפקוד. מנהלים רבים מוצאים עצמם לפתע חסרי אונים אל מול תחושות העובדים, שכן גם המנהלים עצמם חווים שאלות ותהיות דומות.
החזרה לתפקוד ולשגרה, מפגישה אותנו עם אתגר פסיכולוגי עמוק ומורכב.
הפסיכולוגיה מבינה כבר היום, שאנו מתפתחים בתנועה ספיראלית, תנועה של גדילה והתפתחות מצד אחד אל מול עצירה ונסיגה מהצד השני, בהתאם לנסיבות, לתנאים, ללחצים ולתנאים שמסביב.
הקורנה, היתה בדיוק אירוע שכזה, שהשפיע על התפקוד והתנועה של כולנו , לאו דווקא בכיוון הרגיל.
מטרת המפגש היא להבין, כעובדים ומנהלים, כיצד להתמודד בהצלחה עם המצב החדש והבלתי מוכר של החזרה לשיגרה, ולתנאים השונים, כל צד מהזווית הארגונית והאישית שלו.
בהרצאה דני יעלה שאלות סביב מה הרווחנו כל אחד מהקורונה, על מה כבר לא נצליח לוותר, ואיפה אנחנו נפגשים עם קשיי חזרה לשגרה שצריך לתת עליהם את הדעת.
כך בעצם נוכל להבין , אילו דברים כעובדים ומעסיקים ניתן לקחת לצמיחה וגדילה משנת הקורונה.
למצוא זוגיות ולהישאר בה: אהבה וזוגיות בעידן המודרני
בעידן המודרני, כולנו צרכנים של הרשתות החברתיות ואפליקציות ההכרות, ואף משתמשים בפלטפורמות השונות כדי לשווק את עצמנו וליצור קשרים.
בסופו של יום, אנשים רבים חשים בדידות ומתקשים למצוא לעצמם את האהבה אליה מייחלים.
החיים בעידן המודרני מביאים עימם אתגר הולך וגדל עבור כולנו – כיצד לבחור בין שלל אפשרויות?כיצד מתמודדים עם הנטייה לחפש שוב ושוב אחר האפשרות "הטובה יותר" (FOBO)?
בהרצאה, דני פרידלנדר עוסק בשאלה מדוע אהבה וזוגיות נהפכו למשימה כה מורכבת?
דני ידון על הצורך הבסיסי של כולנו בקשר ובקושי למצוא זוגיות בימינו, כמעט בכל שלב ובכל גיל של חיינו.
בהרצאה דני ירחיב כיצד משמרים אהבה וזוגיות לאורך השנים, איך יוצאים מקונפליקטים ומשמרים את אש האהבה גם לאחר שנים רבות של קשר.
מוח, פעולה ורצון חופשי

שאלת הרצון החופשי ליוותה את בני האדם משחר ההיסטוריה: עד כמה אנחנו שולטים בפעולותינו ואחראים להחלטות שאנחנו מקבלים? בהרצאה, משלבת פרופסור ליעד מודריק בין ממצאים מתחום חקר המוח, הפסיכולוגיה והכלכלה ההתנהגותית ושואלת כיצד הם משפיעים על הדיון הפילוסופי ארוך השנים בסוגיית חופש הרצון. האם אנחנו חופשיים לקבל את החלטותינו, ובאיזו מידה ניתן לייחס לנו אחריות מוסרית?
מבוא למשבר האקלים
נטע אחיטוב היא עיתונאית בכירה ועורכת בעיתון "הארץ", שמסקרת את התחום הסביבתי זה 15 שנה. במרוצת השנים פרסמה כתבות נרחבות ותחקירים פורצי דרך, שחוללו שינוי והעלו את המודעות לנושא הקריטי של שינוי האקלים ושמירה על הסביבה. ההרצאה נעשית מתוך ידע עמוק ויסודי, מלווה בנתונים ועובדות, תוך כדי פירוש של מושגי יסוד בתחום. ההרצאה מועברת ברהיטות ובנועם ומהווה הזמנה לדיון קבוצתי וחשיבה משותפת.
בהרצאה אחיטוב מרחיבה על הסוגיות הבאות:
- על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על משבר האקלים? מה זה אומר בעצם מבחינה אקלימית, מה צופן העתיד הקרוב, איך נראה המשבר מנקודת מבט אנושית ואיך מנקודת מבט מדעית.
- מי חולל את משבר האקלים? כולנו אשמים בו, אבל יש מי שאשמים קצת יותר. תאגידי האנרגיה יותר מאנשים פרטיים, ממשלות יותר מאשר קהילות, גברים יותר מנשים, אוכלי בשר יותר מצמחונים.
- מה אפשר לעשות כדי להאט את ההתחממות הגלובלית? שלוש הפעולות הבסיסיות שכל אחד מאיתנו צריך לנקוט כדי להאט את ההתחממות. שינוי המבנה החברתי והכלכלי.
למי מתאימה ההרצאה?
לכל מי שמעוניין להעמיק את ידיעותיו בנושא ולפתח דיון מרתק ומשמעותי. ארגונים שמבקשים לעבור הליך יירוק, בתי ספר שמבקשים לחנך את דור העתיד, קהילה שרוצה לדעת על הנעשה סביבה, וכל אדם סקרן באשר הוא.
הקורונה אנחנו והעולם
נדב איל משרטט את המגיפה שסיקר מראשיתה, מציג מחקר מדעי עדכני ודרכי התמודדות מרתקות מרחבי העולם. בעיקר, מציע דרכי חשיבה על העולם שאחרי הקורונה, כיצד הוא ישתנה, מה הן ההזדמנויות לארגונים וליחידים, ומה יהיו האתגרים.