נברו – פרונטלי
בגובה העיניים
מפגש אינטימי עם המוסיקאי, היוצר, והפעיל החברתי שאנן סטריט, סולן הדג נחש.
שאנן משתף בחוויותיו, ניסיונו, ומחשבותיו על עולם המוזיקה ותהליכי היצירה והכתיבה שלו לצד אקטיביזם חברתי אותו משלב ביצירתו.
כמו כן ישוחח על הסיפורים שמאחורי השירים, על החיים והתחנות שבדרך, בין "הדג נחש" לקריירת הסולו, בין המוסיקה לטלוויזיה, מ"המכונה של הגרוב" ועד "הכל לטובה" מ"לא מוותר" דרך "החליפות" ו"תני לו ללכת" ועד "נפשי", מ"גבי ודבי" ועד "שיר נחמה".
המפגש שזור בשירים בליווי אלרן דקל ("פאנקנשטיין")
מעורבות בארגון
ירושלים של זהב
ציפור מתרוממת לעוף-הרצאה מוסיקלית

המשוררת והסופרת צרויה להב והזמרת – יוצרת דנה ברגר בערב משותף סוחף ועוצמתי, המספר את סיפורן של המשוררות העבריות הגדולות: האהבות, ההתמודדויות השונות, ההצלחות והכישלונות, והסיפורים שמאחורי השירים שכולנו גדלנו עליהם.
ערב שהוא מסע מרתק אל תוך עולמן הרגשי ואל היצירות הקלאסיות
של לאה גולדברג, רחל, יונה וולך, דליה רביקוביץ’, תרצה אתר, רחל שפירא
(ואף צרויה להב ודנה ברגר עצמן!)
עם ביצועים אקוסטיים לשירים הכי אהובים!
בשילוב מנצח בין הופעה, הרצאה, קטעי וידאו וסיפורים מאחורי הקלעים, מתקבל ערב מיוחד וקסום, שמשאיר טעם של עוד!
בין השירים שיבוצעו:
שלח לי שקט | ואולי | ושום סלע | צמח בר | דרך המשי| שובי אל ביתך | האמנם
מיומנו של עיתונאי בידור ישראלי
תחקיר על אלי יצפאן שהתעלל בעובדיו; מה קורה כשמתי כספי מאחר בשלוש שעות לריאיון אתך, פעמיים ברציפות; כיצד ריטה ואנשי צוותה מצליחים לכתוב מחדש כתבת שער איתה, וגם לקבוע מה תהיה הכותרת; 5 שעות עם שמוליק קראוס, שבהן הוא משמיץ 23 אנשים (שמכולם נלקחת תגובה); תחקיר על חיים הכט, שכפה על עובדי תחנת הרדיו שלו לעשות עבודות פרטיות; מדוע ראיון עם מירי בוהדנה זכה לכותרת "היידי בת זונה"; המשא ומתן האינטנסיבי עם רבקה מיכאלי על מידת הריטוש של פניה בצילום השער; ועוד ועוד ועוד. אחרי 15 שנה בשטח, כעיתונאי תרבות ובידור ועורך "תרבות מעריב", שי להב חושף את אחורי הקלעים האמיתיים של עיתונות הבידור. אחרי ההרצאה הזו, כבר לעולם לא תקחו את האייטמים שאתם רואים בעיתון/ טלוויזיה/ אינטרנט כמובנים מאליהם.
הלהקות הגדולות של המוזיקה הישראלית
מה באמת גרם לפירוק של כוורת? מי המציא את השם "החלונות הגבוהים"? איך מתחלקות ההכנסות בין שבעת חברי "הדג נחש"? מי ניצח בקרב בין "צלילי הכרם" ו"צלילי העוד"? מי היא נטאשה, מ"החברים של נטאשה"? איזה חברים ב"משינה" נוהגים להשליך כיסאות האחד על השני? איך יהורם גאון העדיף את "גשר הירקון" על פני חברות ב"גשש החיוור"? מדוע חברי "התרנגולים" נדרשו להתאמן במשך שלושה שבועות על תנועת בוהן אחת? ומדוע הלהיטים הגדולים של "תיסלם" נכתבו במקור בכלל באנגלית?
ההרצאה תביא את הסיפורים המפתיעים והמרגשים שמאחורי הלהקות הגדולות של ישראל, וגם תדגים – באמצעות האבולוציה שלהן – מדוע כל הלהקות המצליחות כאן הן בעצם גלגול כזה או אחר של להקת הנח"ל. כלומר – שילוב של מוזיקה עם הומור. ע"ע כוורת, תיסלם, משינה, טיפקס ואחרות.