נברו – פרונטלי
מבוא למשבר האקלים
נטע אחיטוב היא עיתונאית בכירה ועורכת בעיתון "הארץ", שמסקרת את התחום הסביבתי זה 15 שנה. במרוצת השנים פרסמה כתבות נרחבות ותחקירים פורצי דרך, שחוללו שינוי והעלו את המודעות לנושא הקריטי של שינוי האקלים ושמירה על הסביבה. ההרצאה נעשית מתוך ידע עמוק ויסודי, מלווה בנתונים ועובדות, תוך כדי פירוש של מושגי יסוד בתחום. ההרצאה מועברת ברהיטות ובנועם ומהווה הזמנה לדיון קבוצתי וחשיבה משותפת.
בהרצאה אחיטוב מרחיבה על הסוגיות הבאות:
- על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על משבר האקלים? מה זה אומר בעצם מבחינה אקלימית, מה צופן העתיד הקרוב, איך נראה המשבר מנקודת מבט אנושית ואיך מנקודת מבט מדעית.
- מי חולל את משבר האקלים? כולנו אשמים בו, אבל יש מי שאשמים קצת יותר. תאגידי האנרגיה יותר מאנשים פרטיים, ממשלות יותר מאשר קהילות, גברים יותר מנשים, אוכלי בשר יותר מצמחונים.
- מה אפשר לעשות כדי להאט את ההתחממות הגלובלית? שלוש הפעולות הבסיסיות שכל אחד מאיתנו צריך לנקוט כדי להאט את ההתחממות. שינוי המבנה החברתי והכלכלי.
למי מתאימה ההרצאה?
לכל מי שמעוניין להעמיק את ידיעותיו בנושא ולפתח דיון מרתק ומשמעותי. ארגונים שמבקשים לעבור הליך יירוק, בתי ספר שמבקשים לחנך את דור העתיד, קהילה שרוצה לדעת על הנעשה סביבה, וכל אדם סקרן באשר הוא.
משבר האקלים ומשבר ההכחדה
המשבר הסביבתי המשולב – שינוי האקלים והיעלמות יוצאת דופן של בעלי חיים – משנים את הפוליטיקה הבינלאומית. הם משפיעים על תאגידים כעת בכל מקום, משנים תוכניות עסקיות ויוצרים סיכונים והזדמנויות. נדב איל מביא תמונות וחוויות מנקודות בכדור הארץ שהושפעו עמוקות.
איך דור המילניום מציל את כדור הארץ
דור ה-Y חי בדירות קטנות, מעדיף ערים על פני פרברים, קונה מעט ומוותר על רכוש לטובת נוחות. יחד עם הכלכלה השיתופית העולה ופורחת, כדור הארץ עשוי להינצל. עכשיו רק צריך לרתום למהפכה את הממשלות והתאגידים
כל מה שרציתם לדעת על ערים ישראליות והתביישתם לשאול

למה ערים מעוררות רגשות כל כך מנוגדים בקיצוניותם? איזו עיר ישראלית נכנסה לרשימת 140 הערים הטובות למגורים בעולם? למה כל השכונות בישראל נראות אותו הדבר? מי אשם בכך שמצב הפקקים בישראל רק הולך ומחריף? אלו ערים עברו את המהפך הגדול ביותר בעשור האחרון? מה הקשר בין זיהום אוויר למחירי נדל"ן? כיצד מוצגות הערים הישראליות בספרות הישראלית ואיך בלש ישראלי אחד הצליח לשתול את ראשון לציון בתוך תסריט הוליוודי?
כל הרעל שמסתתר בבשר שאנחנו אוכלים
בכל פעם שאתם נוגסים בסטייק, אתם מכניסים לגוף אנטיביוטיקה, כימיקלים מסרטנים וחיידקים. ממה באמת מורכב הבשר בישראל ומה הוא עובר עד שהוא מגיע לצלחת? הרצאה שחושפת את כל העובדות שתעשיית המזון לא רוצה שתגלו